1 litru de lapte este în măsură să completeze nevoile zilnice ale unui adult de calciu şi fosfor.
Persoanele care consumă regulat chefir, suferă mai puţin de raceală.
Iaurturile vii sânt indispensabile pentru arsuri la stomac şi indigestie.
Laptele conţine cupru, cobalt, fier.
Chefirul, contribuie la dezvoltarea microorganismelor benefice în intestin şi nu permite dezvoltarea celor dăunătoare.
Spălatul cu lapte ameliorează mâncărimea şi exfoliază pielea.
Untul este benefic pentru piele, ochi, oase și muşchi.
Laptele îmbunătaţeşte metabolismul.
Chefirul stimulează şi îmbunătăţeşte funcţionalitatea stomacului.
Chefirul contribuie la stabilitatea corpului copiilor la alergii.
În proteina din lapte se conţin toţi aminoacizii necesari pentru creştarea şi dezvoltarea copilului.
Laptele conţine mai mult de 20 de enzime care reglementează şi accelerează procesele biochimice.
Laptele nu va „arde” dacă înainte de fierbere, oala o clatiți cu apă rece.
Absenţa lactatelor din alimentaţie creşte riscul demineralizărilor osoase.
Consumul produselor lactate contribuie la menţinearea greutăţii, sau poate avea și efect de slăbire.
Persoanele care mănâncă frecvent lactate îşi reduc cu 23% probabilitatea de a face diabet zaharat de tip 2.
Lactatele au rol antitoxic şi antiinfecţios.
Laptele cald, cu puţină scorţişoară sau miere, vindecă insomnia şi te ajută să ai un somn mai liniştit.
Folosit în combinaţie cu şamponul sau balsamul, laptele conferă strălucire părului şi combate căderea acestuia.
Laptele hipopotamilor este roz.
Brânza proaspătă de vacă previne apariţia cariilor dentare.
Untul este mai galben vara decât iarna.
Brânza de orice fel se pastrează cel mai bine sub un clopot de sticlă. Ca sa nu mucegăiască, se pun două-trei cuburi de zahăr sub clopot.
Dovadă că brânza este produsă încă din cele mai vechi timpuri stă inscripţionată pe pereţii mormintelor egiptene. Se pare că, în acele timpuri, brânza era foarte sănătoasă şi avea o textura asemănătoare cu cea a brânzei feta din zilele noastre.
Cea mai scumpă brânză se găseşte în Suedia şi este produsă din laptele dat de trei elani diferiţi (Gullan, Haelga si Juna) care sunt îmblânziţi şi cresc într-o fermă mică din Bjursholm. Elanii sunt mulşi doar în anumite perioade ale anului.