Pentru 5 porţii:
şuncă presată - 200 g
ulei - 300 ml
făină - 150 g
pesmeți - 50 g
caşcaval - 100 g
ouă - 3 buc.
sare şi piper după gust
Ingrediente:
Folosiți produse proaspetePentru 5 porţii:
şuncă presată - 200 g
ulei - 300 ml
făină - 150 g
pesmeți - 50 g
caşcaval - 100 g
ouă - 3 buc.
sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Timp de preparare: -Pentru crochete din şuncă cu caşcaval, şunca se taie cuburi mici. Caşcavalul se curăță de coajă şi se rade. Ouăle se spală. Făina şi pesmetul se cern. Uleiul (50 ml) se fierbe în cca 100 ml apă cu sare; când fierbe, se adaugă 100 g făină, se amestecă repede şi se lasă să se răcească puţin. În această compoziţie se adaugă caşcavalul ras, şunca, 2 ouă şi piperul măcinat. Se formează crochete, care se trec prin restul de făina, 1 ou, pesmet şi apoi compoziţia dată se pune la prăjit în 250 ml ulei până se rumeneşte.