Rețetă - Desert cu capşuni, ananas

Ingrediente:

Folosiți produse proaspete

500 gr căpşuni reci spălate şi curăţate de codiţe

150 ml frişcă sau smântână (minim 30 % grăsime)

150 gr cremă de brânză

8 linguri rase cu zahăr pudră

esenţă de vanilie

o cutie rece de ananas conservat (bucăţi)

Mod de preparare:

Timp de preparare: -

1. Pregătim bucăţile de fructe de ananas
2. Pregătim 4 pahare sau cupe de sticlă şi punem bucăţile de ananas pe fund, formând primul strat din desertul nostru.
3. Jumătate din căpşuni împreună cu două linguri de zahăr pudră le punem în blender şi le facem pastă, apoi o adăugăm peste bucăţile de ananas.
4. Frişca / Smântâna o batem bine, după care adăugăm crema de brânză, 4 linguri cu zahăr pudră, esenţă de vanilie şi amestecam bine până se omogenizează. O adaugăm peste bucăţile de ananas şi pasta de căpşuni.
5. Căpşunile rămase le tăiem bucăţi şi le amestecăm cu două linguri de zahăr pudră după care le aşezăm peste crema de brînză.
6. Ornăm desertul cu frunzulițe de mentă.

Poftă bună!