Rețetă - Dulceață de lapte

Ingrediente:

Folosiți produse proaspete

1,25 litri lapte gras

250 gr smântână

600 gr zahăr

1 baton vanilie

1 vârf cuțit bicarbonat

1 vârf cuțit sare

Mod de preparare:

Timp de preparare: 3h

Într-un vas de inox cu fundul gros se pune laptele; când dă să fiarbă se adaugă smântâna, zahărul, sarea, bicarbonatul şi batonul de vanilie, se dau la foc. foarte mic circa 2,5-3 ore, amestecînd din cînd în cînd.
Aproximativ după o oră se va schimba la culoare şi va continua aşa până va deveni auriu.
Se lasă să fiarbă la foc mic până începe să se îngroașe.
Când e gata, se toarnă într-un borcan (aprx.800 ml) şi se lasă să se răcească.
Se ține la frigider, şi e de recomandat să fie consumat cam într-o lună.
Are un gust foarte bun, ca un fel de cremă de caramel.