1,25 litri lapte gras
250 gr smântână
600 gr zahăr
1 baton vanilie
1 vârf cuțit bicarbonat
1 vârf cuțit sare
Ingrediente:
Folosiți produse proaspete1,25 litri lapte gras
250 gr smântână
600 gr zahăr
1 baton vanilie
1 vârf cuțit bicarbonat
1 vârf cuțit sare
Mod de preparare:
Timp de preparare: 3hÎntr-un vas de inox cu fundul gros se pune laptele; când dă să fiarbă se adaugă smântâna, zahărul, sarea, bicarbonatul şi batonul de vanilie, se dau la foc. foarte mic circa 2,5-3 ore, amestecînd din cînd în cînd.
Aproximativ după o oră se va schimba la culoare şi va continua aşa până va deveni auriu.
Se lasă să fiarbă la foc mic până începe să se îngroașe.
Când e gata, se toarnă într-un borcan (aprx.800 ml) şi se lasă să se răcească.
Se ține la frigider, şi e de recomandat să fie consumat cam într-o lună.
Are un gust foarte bun, ca un fel de cremă de caramel.