Rețetă - Gogoși aromate cu mere și brânză

Ingrediente:

Folosiți produse proaspete

Smântână - 100 g

Iaurt - 100 g

Brânză de vaci - 100 g

Mere - 1 buc

Ouă  - 1 buc

Zahăr - 3 linguri

Ulei de floarea soarelui - 2 linguri

Sare  -0.25 lingurițe

Scorţişoară - 0.25 lingurițe

Esenţă de vanilie - 1 buc (mai puteţi adăuga şi coajă de lămâie rasă)

Ulei de floarea soarelui - 500 ml (pentru prăjit)

Zahăr pudră - 2 linguri (pentru ornat)

Făină albă, calitate superioară - 200 g

Praf de copt - 10 g

Mod de preparare:

Timp de preparare: 20 min

1. Mărul se curață de coajă şi se dă prin răzătoare. Se pune într-un bol şi se adaugă smântâna, iaurtul şi brânza.

2. Apoi adăugaţi oul, zahărul, uleiul, sarea, scorţişoara şi esenţa de vanilie - amestecați bine compozţia.

3. Adăugaţi făina şi praful de copt, amestecaţi bine cu telul.

4. Va fi un aluat lichid dar mai gros.

5. Încingeţi bine uleiul într-o tigaie sau tuci - aveţi grijă să turnaţi atât ulei cât să acopere gogoşile până la jumătate.

Cu o linguriţă le puneţi în uleiul fierbinte şi la foc mediu le rumeniţi.

6. Le rumeniţi şi pe partea cealaltă.

7. Apoi le scoateţi pe un prosop de hârtie, să absoarbă uleiul din ele.

8. Ies cam 20 - 25 de gogoși, le serviți cu ce vă place - iaurt, smântână, dulceată, miere, etc.

Poftă Bună!