Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul şi se bate în continuare, până ce albușul se întărește f.mult (arată ca zăpada).
În timp ce batem albușul, într-o cratiţă (de cca 4 l), se pune laptele (2,5 litri) cu batonul de vanilie; se poate folosi şi zahăr vanilat, dar batonul e mai puternic aromat. Îl punem la foc mic, mestecând din când în când, să nu se afume.
Laptele nu trebuie să fiarbă, se înfierbântă, îl aducem la punctul de fierbere.
Se udă o lingură, în laptele fierbinte, apoi folosind lingura aceasta, luăm câte o lingură cu vârf, din albușurile bătute şi le punem, unul lângă altul, în laptele fierbinte (aveți grijă, laptele nu trebuie să clocotească). Când laptele clocoteşte, bulgării se ridică, în momentul acesta, se întorc în lapte, se lasă să fiarbă așa (cca 1 minut) apoi, cu o spumieră se scot şi se pun pe o tavă. Cu restul albuşului se procedează la fel.
După ce albuşul e gata, strecurăm laptele şi-l lăsăm să se răcească (sau îl răcim noi, dacă ne grabim).
Laptele răcit îl amestecăm cu praful de budinca (5-6 linguri) şi zahărul (8 linguri).
Dacă laptele scade mult, completăm până la 2 litri.
După ce laptele cu budinca şi zahărul s-au amestecat bine, punem pe foc şi mestecăm tot timpul, până ce compoziţia fierbe. După ce fierbe, lăsăm cca 1 min. la foc mic, mestecând tot timpul.
Pe urmă turnăm compoziţia (sosul) într-un platou şi punem bulgării deasupra.
Se servește rece.