2 cartofi mari
400 g piept de pui
2-3 castraveţi
2 ouă
5-6 ridichi
500 ml chefir
1 legătură cozi de ceapă
1 legătură mărar
1 lămâie
sare
Opțional:
apă
cuburi de gheață
Ingrediente:
Folosiți produse proaspete2 cartofi mari
400 g piept de pui
2-3 castraveţi
2 ouă
5-6 ridichi
500 ml chefir
1 legătură cozi de ceapă
1 legătură mărar
1 lămâie
sare
Opțional:
apă
cuburi de gheață
Mod de preparare:
Timp de preparare: -Fierbem pieptul de pui, ouăle tari şi cartofii. Îi lăsăm să se răcească bine.
Într-o cratiţă tăiem cuburi carnea, ouăle şi toate legumele (castraveţii de obicei se curăţă de coajă), mărunţim verdeaţa. Turnăm chefir şi sărăm. Adăugăm apă dacă preferăm să fie mai rară supa. Lăsăm la frigider pentru aproximativ o oră pentru combinarea aromelor şi servim. Ajustăm acreala cu suc de lămâie. Pentru a o menţine rece ca gheaţa la dorinţă adăugăm cuburi de gheaţă. Nu ţineţi mai mult de 6 ore la frigider, legumele lasă apă, iar ceapa proaspătă îşi modifică gustul.