Chefir - 500 ml sau lapte bătut / iaurt / sana
Ouă -1 buc
Zahăr -3 linguri
Sare -1 lingurițe
Bicarbonat de sodiu 1 linguriță stins cu 3 linguri de oţet
Apă clocotită 100 ml
Făină albă (calitate superioara) - 4 pahare de 250 ml
Ingrediente:
Folosiți produse proaspeteChefir - 500 ml sau lapte bătut / iaurt / sana
Ouă -1 buc
Zahăr -3 linguri
Sare -1 lingurițe
Bicarbonat de sodiu 1 linguriță stins cu 3 linguri de oţet
Apă clocotită 100 ml
Făină albă (calitate superioara) - 4 pahare de 250 ml
Mod de preparare:
Timp de preparare: 30 minÎntr-un bol se masoară jumate de litru de chefir şi se bate 1 ou.
Apoi adăugaţi sarea, zahărul, bicarbonatul stins şi amestecaţi bine cu telul compoziția.
Se adaugă făina, amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe (să nu facă boţuri).
Trebuie să vă iasă un aluat ca smântâna mai groasă.
Se fierbe apă şi se toarnă 100 ml în aluat, amestecând repede.
Aluatul se mai subțiază puţin, dar aveţi grijă - dacă iese prea lichid mai adăugaţi 3-4 linguri de făină.
Trebuie sa fie ca o smântână mai subțire, dar nici ca un aluat de clătite.
Încingeţi bine tigaia, o ungeţi cu puţin ulei şi mai lăsaţi 1- 2 minute.
Turnaţi câte 1 lingură de aluat în tigaie şi le coaceţi la foc mediu spre mic, cînd observaţi că fac mici bule de aer la suprafață, şi nu mai este aluatul umed deasupra - le întoarceţi pe partea cealaltă.
Se rumenesc bine pe ambele părţi.
Apoi se pun într-o farfurie una peste alta - până le faceţi pe toate celelalte, se mai aburesc între ele și sunt mai fragede.
Și gata, se servesc calde cu smântână, miere, gem, etc.
Poftă Bună!