Rețetă - Piept de pui cu smântână, la cuptor

Ingrediente:

Folosiți produse proaspete

două piepturi de pui

şase linguri de smântână

200 g de caşcaval

o lingură de unt

o legătură de pătrunjel

4 ardei

2 caţei de usturoi

sare, rozmarin.

Mod de preparare:

Timp de preparare: -

Pe cât de gustos este pieptul de pui cu smântână, la cuptor, pe atât de ușor se pregătește. Iată ce trebuie să faci:

1. Spală piepturile de pui, tapeteaz-o cu unt şi condimenteaz-o cu sare şi rozmarin.

2. Tapetează cu unt un vas termorezistent şi așează în el piepturile de pui alături de ardeii tăiaţi felii şi usturoiul tocat mărunt. Acoperă vasul cu folie de aluminiu şi lasă-l la cuptor, până se fragezeşte puiul.

3. Amestecă smântâna cu caşcaval ras, până obţii un sos omogen.

4. Toarnă sosul de smântână peste pui, acoperă din nou cu folie şi mai lasă tava la cuptor, timp de 15 minute. 

Pieptul de pui cu smântână, la cuptor se serveşte cald, ornat cu pătrunjel verde tocat mărunt şi roşii proaspete.