Rețetă - Plăcintă rapidă cu spanac şi brânză

Ingrediente:

Folosiți produse proaspete

Ouă - 4 buc

Lapte - 150 ml

Ulei de floarea soarelui - 150 ml

Făină albă -250 g

Praf de copt - 2 lingurițe

Sare - 1 linguriță

Spanac - 250 g 

Brânză veche de oaie/capră - 200 g

Mod de preparare:

Timp de preparare: -

1.Într-un bol amestecaţi laptele cu ouăle şi uleiul.

2.Adăugaţi făina, sarea şi praful de copt - amestecaţi bine cu un tel să nu fie cocoloașe.

Trebuie să vă iasă un aluat ca smântâna groasă.

3. Spanacul gata opărit şi scurs se taie puţin - nu-l tocaţi prea mărunt.

4. Îl adăugaţi în aluat, la fel şi brânza sfărâmată puţin cu o furculiţă.

Amestecaţi încet.

5.Turnaţi aluatul într-o formă rotundă (aşternută cu hârtia de copt)

6. Coaceţi plăcinta la cuptorul preâncălzit la 200 grade, timp de aproximativ 40-45 de minute, până se rumeneşte frumos.

Poftă Bună!