Ouă - 4 buc
Lapte - 150 ml
Ulei de floarea soarelui - 150 ml
Făină albă -250 g
Praf de copt - 2 lingurițe
Sare - 1 linguriță
Spanac - 250 g
Brânză veche de oaie/capră - 200 g
Ingrediente:
Folosiți produse proaspeteOuă - 4 buc
Lapte - 150 ml
Ulei de floarea soarelui - 150 ml
Făină albă -250 g
Praf de copt - 2 lingurițe
Sare - 1 linguriță
Spanac - 250 g
Brânză veche de oaie/capră - 200 g
Mod de preparare:
Timp de preparare: -1.Într-un bol amestecaţi laptele cu ouăle şi uleiul.
2.Adăugaţi făina, sarea şi praful de copt - amestecaţi bine cu un tel să nu fie cocoloașe.
Trebuie să vă iasă un aluat ca smântâna groasă.
3. Spanacul gata opărit şi scurs se taie puţin - nu-l tocaţi prea mărunt.
4. Îl adăugaţi în aluat, la fel şi brânza sfărâmată puţin cu o furculiţă.
Amestecaţi încet.
5.Turnaţi aluatul într-o formă rotundă (aşternută cu hârtia de copt)
6. Coaceţi plăcinta la cuptorul preâncălzit la 200 grade, timp de aproximativ 40-45 de minute, până se rumeneşte frumos.
Poftă Bună!