O foaie de plăcintă sau foetaj
1 l lapte
200 g zahăr (eu am pus doar 120 g și a fost suficient de dulce)
5 ouă
250 ml smântână
esență de vanilie (sau altă aromă)
100 g făină sau amidon de porumb
Ingrediente:
Folosiți produse proaspeteO foaie de plăcintă sau foetaj
1 l lapte
200 g zahăr (eu am pus doar 120 g și a fost suficient de dulce)
5 ouă
250 ml smântână
esență de vanilie (sau altă aromă)
100 g făină sau amidon de porumb
Mod de preparare:
Timp de preparare: 1h 20 minSe unge o tavă rotundă (diametrul de circa 24-26 cm) cu unt și se pune foaia de placintă.
Se pune aprox. 900 ml din lapte cu 100 g zahăr la fiert.
Se bat ouăle cu restul de zahăr, se adaugă făina cernută, apoi laptele rămas (100 ml).
Se adaugă laptele fierbinte puțin câte puțin după care se pune totul pe foc amestecând continuu până devine o cremă groasă.
Se stinge focul, se lasă să se răcească puțin după care se adaugă smântâna și vanilia (se poate și niște ciocolată).
Se toarnă amestecul în tavă și se dă la cuptor pentru cel puțin o oră la foc potrivit.
Se lasă să se răcească apoi se pune în frigider.