Rețetă - Rulada de caşcaval cu brânză şi şuncă

Ingrediente:

Folosiți produse proaspete

150 g caşcaval

50 g unt

Pentru umplutură:

250 g brânză de vaci

100 g şuncă

1/2 ardei gras roşu

 sare şi piper


 

Mod de preparare:

Timp de preparare: 30 min

1. Şunca o tăiem cubuleţe mici. La fel şi ardeiul.
Brânza o mixăm într-un castron, cu sare şi piper, până obţinem o cremă fină. Adaugăm şunca şi ardeiul şi omogenizăm.

2. Caşcavalul îl dăm prin răzătoare, condimentăm cu sare şi piper după gust şi adăugăm untul moale, la temperatura camerei. Framântăm compoziţia până se omogenizează şi capătă consistenţa plastilinei.

3. Pe o folie alimentară întindem compoziţia de caşcaval într-o foaie de aproximativ 0.5 cm. Repartizăm pe întreaga suprafaţă crema de brânză cu ardei şi începem să rulăm, ajutându-ne de folie. Punem rulada la frigider pentru cel puțin 3 ore.